Bölüm Kuralları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sroform
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sroform

Founder
Yönetici
SROFORM Founder
Puan 1
Çözümler 0
@Sroform
SroForm SRO Private Server Tanıtım Bölümü Kuralları
Lütfen paylaşım yapmadan önce kuralları dikkatle okuyunuz. Kurallara uymayan içerikler yaptırıma tabidir.
A - Tanıtım Konusu Açma Kuralları
1. Konu Amacı: Bu bölümde yalnızca SRO Private Server tanıtım konuları oluşturulabilir.
2. ZORUNLU SroForm Backlink Şartı
Tanıtım konusunun SroForm'de yayınlanmaya uygun bulunması için, tanıtımı yapılan sunucunun aktif ve erişilebilir web sitesinde, ziyaretçiler tarafından kolayca görülebilecek bir konumda (örneğin; Ana Sayfa veya Alt Kısım/Footer), SroForm'ye yönlendiren bir Backlink (Geri Bağlantı) bulundurması zorunludur.
Tanıtım Öncesi Kontrol: Web sitesinde Backlink bulunmayan sunucuların tanıtım talepleri kesinlikle onaylanmayacaktır.
Tanıtım Sonrası Kontrol ve Yaptırım: Tanıtım konusu onaylanıp yayınlandıktan sonra Backlinki kaldıran sunucuların tanıtım konuları, uyarı yapılmaksızın yayından kaldırılabilir veya pasif duruma getirilebilir.
Web Sitesi Henüz Aktif Olmayanlar: Başvuru sırasında web sitesi henüz aktif olmayan sunucuların tanıtım konuları onaylanabilir. Ancak siteleri aktif edildiği anda Backlink kontrolü yapılacak ve kurala uyulmaması durumunda tanıtım konusu yayından kaldırılacaktır.
Backlink (Geri Bağlantı) Nedir?
Basitçe, bir web sitesinin (sizin sunucunuzun sitesi) başka bir web sitesine (SroForm) verdiği ve tıklanabilir durumda olan bağlantıdır. Bu, iki site arasındaki ilişkiyi gösterir ve zorunlu bir karşılıklı destek mekanizmasıdır.
3. Dil Kuralı: Bu bölümde açılan konuların dili kesinlikle Türkçe olmak zorundadır. İngilizce tanıtımlar için "SRO Private Server Advertising" bölümünü kullanın.
4. Ticari İçerik Yasağı: Sunucu firması, grafiker, database satışı, hizmet veya çeşitli ticari aktivitelerin reklamı için bu bölümde konu açılması yasaktır. Bu tarz ticari konular için "vSRO Alışveriş (Trade) Bölümü" kullanılmalıdır.
5. Bağlantı ve Görsel Kuralı:
Linklerin doğrudan erişilebilir olmasına dikkat edilmelidir. Bit.ly gibi link kısaltma/yönlendirme servislerinin kullanımı yasaktır.
Konulara eklenen görsellerin (Banner, Screenshot vb.) SroForm dışında bir forumda barındırılması yasaktır. Görsellerinizi doğrudan bir görsel yükleme servisine yükleyiniz.
B - Yorum ve İletişim Kuralları
6. Saygı ve Düzgün Dil: Yorumlar yapılırken diğer sunucu sahiplerine ve oyunculara karşı saygılı olunmalıdır. Sohbet etmek, uzun tartışmalar yapmak ve argo/küfür kullanmak kesinlikle yasaktır. İlk uyarıdan sonra uzun süreli uzaklaştırma alabilirsiniz.
7. Saldırganlık ve Provokasyon Yasağı: İftira, saldırganlık içeren mesajlar göndermek, kullanıcıları provoke etmek veya kişisel saldırılar (hakaret, tehdit vb.) yapmak kesinlikle yasaktır.
8. Karalama ve Objektiflik:
Tanıtım konuları altında kesin olmayan kanıtlara dayalı karalama veya iftira içeren yorumlar yasaktır. Olumsuz geri bildirimlerin somut, objektif kanıtlara dayanması zorunludur.
9. Flood Yasağı: Aynı konuya art arda (peş peşe) mesajlar göndermek (Flood yapmak) yasaktır. İlk uyarıdan sonra cezai işlem uygulanacaktır.
10. Şikayet Mekanizması: Şikayetlerinizi veya olumsuz deneyimlerinizi kamuya açmadan önce, özel mesaj (PM) yoluyla sunucu sahibine/yetkilisine iletmeyi denemelisiniz. Sorunların özel yolla çözülmesine öncelik verilmelidir.
C - Moderasyon ve İhlal Durumu
11. Moderatör Yetkisi: Moderatörler, bu kurallara uymayan içerikleri silme veya düzenleme hakkına sahiptirler. Moderatör kararlarına saygı gösterilmesi zorunludur.
12. Yönetimin İnisiyatifi: Bölüm kurallarında yazılı olmasa bile, forum yönetimi belirli durumlarda kendi inisiyatifini kullanarak (topluluğun huzurunu ve düzenini korumak adına) yaptırımlar uygulayabilir, içerikleri silebilir veya düzenleyebilir.
D - Önemli Bilgilendirme, Risk Uyarısı ve Forum Tarafsızlığı
13. Özel Sunucu Risk Uyarısı: Özel sunucularda (Private Server) oynamanın, doğası gereği belirli riskler taşıdığını hatırlatmak isteriz. Olası mağduriyet (dolandırıcılık, hesap kaybı vb.) durumlarında başvurabileceğiniz resmi bir makam veya yasal güvence sistemi bulunmamaktadır. Bu riskleri kabul ederek oynamanız tamamen kendi sorumluluğunuzdadır.
14. Forum Tarafsızlığı ve Sorumluluk:

SroForm Forumu, tüm sunuculara eşit tanıtım imkanı sağlamak ve kullanıcılara tarafsız bir iletişim ortamı sunmaktan sorumludur.
Forumumuz, tanıtımı yapılan sunucuların kararlarından, yönetim şekillerinden veya sunucularda yaşanan anlaşmazlıklardan sorumlu değildir ve bu durumlara müdahale etmez.
15. Memnuniyetsizlik Durumunda Tavsiye: Bir sunucudan memnun kalmamanız, haksızlığa uğradığınızı düşünmeniz veya oyunu bırakmanız tamamen makul bir karardır. Ancak bu durum, forumu bir tartışma/drama platformuna dönüştürme, gereksiz içerikle doldurma, diğer kullanıcılara veya sunucu sahiplerine kişisel saldırı yapma, ifşa etme veya hakaret etme hakkını vermez. Memnun kalmadığınız takdirde, sakince oyunu bırakın ve kendi yolunuza devam edin.

Geri
Üst Alt